Det franske fotballaget erobrer en plass i finalen, Marokkos drøm når bronsen. De lyseste øyeblikkene / Artikkel

Theo Hernandez scoret et raskt mål for Frankrike i semifinalen, men Randal Kolo Muani doblet ledelsen sent i andre omgang.

Søndag spiller franskmennene finale mot Argentina, som slo kroatene dagen før. Taperne av semifinalene møtes i kampen om 3. plass på lørdag.

Det franske landslaget avslører resultatet

Marokkanerne tapte i det 5. minutt, da Antoine Griezmann etter en feil i forsvaret brøt seg gjennom kanten av sekstenmeteren og gikk inn i sekstenmeteren, hvor Hernandez slo keeper Yasin Bun.

I sin søken etter en utligning, ga marokkanerne motstandernes kontringsmuligheter, hvorav Olivier Girouds skudd ble reddet fra stolpen. Det marokkanske landslaget var mer aktive i siste del av omgangen og nærmet seg suksess da Javad Eljamik falt over seg og traff stolpen.

Franskmennene sørget for 2-0

Det franske landslaget, med et disiplinert forsvarsspill i andre omgang, overvant bølgene til det marokkanske angrepet og gikk ikke glipp av muligheten. Kylian Mbappes individuelle ferdigheter i straffefeltet fanget fire motstanderspillere og Muani, som nettopp hadde kommet inn som innbytter, måtte heade ballen inn i det tomme hjørnet av målet.

I de første rundene av kvalifiseringsturneringen slo de franske spillerne Polen (3:1) og England (2:1), mens det marokkanske landslaget beseiret spanjolene på straffe etter en målløs uavgjort, og også feiret seier over Portugal ( 1:0).

32 landslag deltok i finalen i VM i Qatar, som ble delt inn i åtte grupper på første etappe og spilte i round robin frem til 2. desember. De to beste lagene i hver gruppe går videre til eliminasjonsfasen, som avsluttes med finalen 18. desember.