Med Šteinberga i brann vinner Latvias kvinnelandslag i basketball også mot Sverige / Artikkel

Sett fra stillingen er ikke denne kampen viktig, for det latviske kvinnelandslaget i basketball har allerede kvalifisert seg til EM, mens det svenske laget allerede har sagt farvel til sjansene for å gå den viktige turneringen i det gamle. kontinent.

Før kampen uttrykte landslagsspiller Anete Šteinberga håp om at arenaen blir full, men landslaget må spille sitt spill og bevise at det latviske landslaget er et seriøst lag.

Intervju med Aneta Steinberg

Landslagstrener, Gundars Vētra, uttalte også at laget ønsker å nyte basketball. Motstanderens spill ble tidligere analysert, og dette er en mulighet til å teste jentene på det latviske landslaget, og muligens gi alle sjansen til å være på banen.

Intervju med Gundar Vetra

I det første kvarteret av kampen viste landslagene en lignende prestasjon, men endte opp med en liten ledelse av det svenske landslaget 19:16. Tidlig i andre kvartal fortsatte svenskene å dominere. Omgangen endte med et underskudd på 14 poeng – 25:37.

Spiller Kitty Lacks, etter en mislykket første omgang, indikerte at de burde kjempe mer i andre omgang. Motstanderne ble ikke overrasket over noe – jentene må ta seg sammen til andre omgang. Når vi snakket om stemningen på arenaen, sa Kitty at det er mange tilskuere og spillerne koser seg.

Intervju med Kitty Lacks

I tredje kvartal kunne det latviske landslaget vise karakter, og fremfor alt takket være prestasjonen til Aneta Šteinbergas var poengforskjellen allerede redusert til fem poeng – 45:50.

Det siste kuttet har allerede startet med tegnet av Latvia, og takket være Aneta tok det latviske landslaget snart ledelsen og avsluttet kampen med 71:63.

Etter kampen var Šteinberga veldig fornøyd og visste allerede at han hadde slått den latviske rekorden ved å score 37 poeng. Han understreket at laget viste karakter ved å klare å komme tilbake fra -12 poeng. Hun uttrykte også sin glede over at hun klarte å vinne foran 9,5 tusen tilskuere i Sverige.

Etter kampintervju med Aneta Steinberg

Gruppevinnerne og de fire beste andreplassene vil kvalifisere seg til den siste turneringen.

Den siste turneringen i EM arrangeres i juni 2023 i to land – Slovenia og Israel.