Norske skiskyttere vinner medleystafett i verdenscupen, latviere holder seg i midten / Artikkel

Annija Keita Sabule og Baiba Bendika startet i det latviske laget på 4×6 kilometer stafett, men Aleksandrs Patrijuks og Edgars Mise tok ikke til banen, fordi laget ble forbigått med en runde og allerede før slutt i konkurransen tok de 25. plass i konkurransen av kvartetter fra 26 land.

Vinnerne ble Ingrid Lanmark Tandrevold, Marte Olsby Reiselanna, Sturla Holm Legreid og Johannes Tinjes Bä, og kom i mål på én time, fire minutter og 41,9 sekunder. Sølvmedaljene, de blå, ble skilt med 11,6 sekunder, mens bronsemedaljen gikk til det franske laget, skilt av mesterne med 55,9 sekunder. De regjerende mesterne ble ikke stoppet selv av en straffesløyfe tjent av Tandrevold i den første etappen.

Sabule brukte tre ekstra runder i den første omskytingen og falt tilbake til en sluttplassering på 26 på banen, mer enn ett minutt bak lederen, italienske Liza Vitoci. Sabule skjøt nok et ekstraskudd inn i andre skuddlinje, men kom ikke videre, og Bendika startet den andre etappen sist, nesten fire minutter bak lederne Frankrike.

Bendika trengte ytterligere to runder på den første banen, noe som ikke stoppet henne fra å komme tilbake på banen nest siste, men med et underskudd på mer enn et halvt minutt til sine nærmeste rivaler på stillingen. Etter å ha skutt alle mål i det andre skuddet med en ekstra kule, holdt Baiba seg til 25. plass, men klarte ikke å gi stafettpinnen til Patrijuk.

I fortsettelsen av mesterskapets første uke stiller kvinner i sprint fredag, menn konkurrerer lørdag, og både menn og kvinner kåres medaljevinnere i jakten på søndag. I konkurransens andre uke frem til 19. februar vil kampen om premiene fortsatt foregå på individuelle distanser, i medleystafetten 1+1, samt i herre- og damestafetten, men de siste medaljene deles ut i distanser med felles start.