Rekordholder Mise og Rastorgujev skal løpe i forfølgelsesløp – Vintersport – Sportacentrs.com

I konkurransen på 60 utøvere starter Mise med 42. plass på sprinten, og Rastorgujevs – med 59. plass.

Denne sesongen har Mise, som tok førsteplassen blant latviske idrettsutøvere på sprinten torsdag, kun en gang konkurrert i jakten på World Cup-etappene. I Anterselva, etter sin tidligere rekord på 47. plass, takket være hans presise skyting, ble han nummer 53, etter å ha blitt forbigått en runde med fire strafferunder.

Rastorgujev gjentok sin sprintprestasjon bare én gang i jakten på verdenscupen denne sesongen, etter å ha tatt 21. plass på sprinten i Anterselva, tatt samme plass i jakten og skutt tre ganger.

Det var skytingen som sto i veien for å oppnå større suksess i jakten, hvor man i motsetning til sprinten skal skyte 20 skiver. Etter femteplass på sprinten i Hochfilzen i jakten med åtte straffesløyfer, klarte Rastorgujev å avslutte på 35. plass, og også i Pokluk, etter 20. plass på sprinten i forfølgelsen med seks tapte skudd, skiskytteren trakk seg tilbake på 35. plass .

Også i verdensmesterskapet, etter sjuendeplass på sprinten, måtte de trekke seg tilbake to plasser i jakten, selv om kun to mål gjensto.

Norske Johannes Tingnes Bä, som også triumferte i verdensmesterskapet, vant de fire forfølgelsesrennene i verdenscuppen denne sesongen. Annecy Bé ble nummer tre, men landsmannen Sturla Holm Lehreid vant.

Bey samlet 420 verdenscuppoeng i jakten. Legreid har 365 poeng, og franske Kentin Fillon-Mayet – 220 poeng.

Rastorgujev ligger på 34. plass med 32 poeng.

I summen av alle disipliner leder Bé med 1229 poeng, leder er JTBé. Med 920 poeng følges han av Legreids, mens en annen norsk skiskytter, Vetle Shostad Kristiansen, er nummer tre med 648 poeng.

Rastorgujev ligger på 29. plass med 176 poeng.

Kl. 16:45 starter kvinnenes ti kilometer jaktstart, som også sendes direkte av LTV7. Baiba Bendik og Annie Kate Sabule kom ikke på topp 60 i fredagens sprint, så de kvalifiserte seg ikke til jakten.

World Cup-etappen avsluttes søndag med mixed pairs stafett og mixed team stafett.

Nest siste etappe i verdenscupen er planlagt til neste uke på den svenske runden til Esteshund, mens siste etappe av verdenscupen går i Oslo fra 13. til 19. mars.

Runde 7 av verdenscupen, Nove Mesto i Moravia (Tsjekkia)