Peter og Oliver Solberg triumferer i Race of Champions i Nations Cup

Oliver og Peter Solberg

Lørdag, for andre år på rad, startet «Race of Champions» (ROC) på den parallelle skøytebanen i Sverige, i Østersjøen (mindre enn 100 kilometer fra polarsirkelen). Husk at Oliver og Peter Solberg ble vinnere av Cup of Nations for et år siden, og slo det amerikanske laget i finalen. I mellomtiden ble ingen ringere enn Sebastian Loeb «Race of Champions»-mesteren, og slo den nå eks-F1-føreren Sebastian Vettel, for hvem dette var den fjerde slike tittel.

En stjernespekket oppstilling i starten, representert av idrettsutøvere fra racingserier som Formel 1, Formel 2, IndyCar, Le Mans, W Series, WRC, World RX, Nitro RX og X-Games. Utøverne hadde Cupra Urbanrebel Concept (435 HK, 510 NM), Zeroid X1 (335 HK), Polaris RZR (181 HK) og Supercar Lites (320 HK) til disposisjon.

I de første ¼-finalene slo det norske laget på overbevisende måte det franske laget, hvis lag besto av Sebastien Loeb og Adrien Tambey. I den andre ¼-finalen slo det svenske laget med Johan Christofferson og Matias Ekström det nordiske laget (Tom Christensen og Felix Rosenqvist). Verdenslaget, representert ved Felipe Drugovic og Thierry Neuville, var det amerikanske laget (Travis Pastrana og Tanner Faust) overlegent, mens det tyske laget (Sebastian Vettel og Mick Schumacher) var eROC-førerne overlegne.

I semifinalen vant det norske landslaget i en spennende kamp, ​​og slo Sverige. Først slo Johan Kristoffersson Peter Solberg, men i det andre løpet var Oliver Solberg Ekstrom overlegen. I det tredje løpet var Ekstrom foran Peter Solberg med 0,001 sekunder, men i det avgjørende løpet slo Oliver Kristofferson, noe som gjorde at Norge kunne feire seier i totalt fire løp, som også gikk til finalen. Verdenslaget vant i den andre semifinalen og slo Tyskland. Det skal bemerkes at Vettel fikk en startstraff som en del av det tyske landslaget, noe som gjorde det vanskelig for Tyskland å overta Neuville og 2022 F2-mester Drugovic.

I finalen, redusert til tre seire per nasjon, vant Norge 3-1, og triumferte for andre år på rad. Den eneste seieren til verdenslaget ble tatt av Neuville, som slo Peter Solberg. Som Peters innrømmet etter målgang, var han fornøyd med seieren og innrømmet at denne premien tilhører Oliver, hvis fart var fenomenal og som reddet ham flere ganger. Peter sa at middagen skulle stå for hans egen regning. Oliver var i mellomtiden glad for å sparke sin tidligere lagkamerat Neuville bakfra.

Mestermesteren avgjøres på søndag. Etter trekningen ble det klart at i 16-delsfinalen møter førere som Peter Solberg Oliver Solberg, Sebastian Loeb møter Thierry Neuville, Johan Christofferson møter Tanner Faust, Travis Pastrana møter Matias Ekstrom.